Jarný štýl v kuchyni: 3 osviežujúce recepty na jarné obdobie

Jarný šalát so špargľou a jahodami

Suroviny:
o Špargľa
o Jahody
o Šalátová zmes
o Feta syr
o Mandľové lupienky
o Balzamikový ocot
o Extra panenský olivový olej
o Soľ a čierne korenie podľa chuti
 

Postup:
1. Umyte a očistíte špargľu a následne ju uvarte do mäkka.
2. Nakrájajte jahody na štvrtiny a feta syr na kocky.
3. V miske zmiešajte všetky nakrájané a očistené suroviny.
4. Polejte zmes balzamikovým octom a olivovým olejom, posoľte a okoreňte podľa chuti.
5. Posypte mandľovými lupienkami a podávajte ihneď.

 

Jarné zemiakové placky s čerstvým kôprom

Suroviny:
o Zemiaky
o Čerstvý kôpor
o Vajcia
o Hladká múka
o Soľ a čierne korenie podľa chuti
o Olej na vyprážanie


Postup:

1. Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
2. Do misy pridajte nastrúhané zemiaky, nasekaný kôpor, vajcia, múku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
3. Na panvici rozohrejte olej a lyžicou naukladajte cesto na placky. Vyprážajte do zlatista z oboch strán.
4. Hotové placky osušte na papierových utierkach a podávajte teplé.

 

Jarné ovocné smoothie s mätou

Suroviny:
o Jahody
o Banán
o Mango
o Čerstvá mäta
o Jogurt
o Med podľa chuti
o Ľadové kocky


Postup:
1. V mixéri zmiešajte jahody, nakrájaný banán, nakrájané mango, lístky mäty, jogurt a medpodľa chuti.
1. Pridajte niekoľko ľadových kociek a mixujte, kým smoothie nebude hladké a krémové.
2. Podávajte okamžite v pohári ozdobenom vetvičkou mäty.

 

Tieto recepty sú jednoduché na prípravu a plné jarných chutí. Užite si ich so svojimi blízkymi a nechajte sa uniesť vôňou a sviežosťou jari.