Ako to, že Grotto bagety vydržia čerstvé 5 dní aj bez chémie?

Najväčšiu zásluhu na výrobe trvanlivých bagiet majú neustále čerstvé suroviny. Zelenina, šunka, salámy, mäso, syry a zvyšné ingrediencie vždy objednávame pravidelne podľa potreby, respektíve podľa množstva objednávok.

To znamená, že si nevytvárame zásoby ingrediencií, z ktorých potom bagety pripravujeme. Aby sme vyrábali chutné bagety, dbáme o čerstvosť surovín.

Okrem toho si potrpíme na to, aby boli suroviny kvalitné a aby sa do bagiet nepridávali žiadne chemické prísady. Pokiaľ ide o pečivo, platí to isté.

Bagety pečieme každé ráno. Potom ich následne plníme požadovanými surovinami.

Manipulácia s bagetami, samozrejme, podlieha striktným hygienickým podmienkam. A tieto zásady takisto prispievajú k zachovaniu čerstvosti pokrmu.

Špeciálne balenie

Keď bagety naplníme, prichádza na rad hygienické balenie. To je dôležité rovnako ako suroviny, keďže chráni produkt a zachováva jeho čerstvosť.

Osvedčený je takzvaný flow packing (z angličtiny prietokové balenie). Ide o spôsob, ktorý spočíva v tom, že stroj zabalí pokrm, ktorý sa plynule pohybuje po linke. Výhodou tohto systému je, že obal vytvorí priestor pre produkt, dokonale sa na oboch stranách uzavrie a popri tom ho chráni pred deformáciou.

Úplné utesnenie bagety rovnako zabezpečuje, že dovnútra neprenikne vzduch, prach, vlhkosť, ktoré by ho mikrobiálne poškodili a znehodnotili. Výrobok sa tak nevysušuje a zachováva si svoju kvalitu oveľa dlhšie.

V porovnaní s obyčajným chladením dokáže flow packing udržať pokrmy čerstvé 3- až 5-krát dlhšie. Takže ak napríklad vydrží výrobok v chladničke čerstvý jeden deň, s použitím takéhoto balenia si zachová kvalitu a čerstvosť až päť dní.

Z hľadiska čerstvosti a trvanlivosti má prietokové balenie výhodu aj v tom, že si vyžaduje minimálnu asistenciu obsluhy. Celý proces teda prebieha za dodržania prísnych hygienických podmienok, ktoré dodržiava manipulant a zaručuje ich aj technológia balenia.

Za pár hodín na pultoch

Popri čerstvých surovinách a efektívnom balení zohráva dôležitú úlohu čas. Veď napokon, ak chceme dodať zákazníkom chutné bagety, musíme ich distribuovať čo najrýchlejšie.

K tomu nám pomáha výrobná aj baliaca technológia, no predovšetkým dobrý kolektív pracovníkov, ktorí to všetko zabezpečujú a riadia. 

Po tom, ako sa bagety pripravia a zabalia, putujú do expedície. Keďže celý priebeh od výroby až po expedíciu je plynulý a rýchly, bagety sa dostanú do predajne už do 24 hodín. 

Mnohokrát dokonca neprejde ani deň medzi tým, odkedy bagetu vyrobíme a vy si ju kúpite v obchode či na čerpacej stanici.

Dostáva sa k vám teda taká bageta, akoby ste si ju pripravili sami doma a uložili v chladničke. Čerstvá a plná chuti.