Grotto snack na každú hodinu dňa: Ktorý z nich sa hodí na raňajky a ktorý na večeru?

Prišli ste do potravín s prázdnym bruchom a neviete, ktoré jedlo z regálov by ste si dali, no najradšej by ste zobrali úplne všetko?

V týchto momentoch by sa vám hodil niekto, kto výber spraví za vás. Ten niekto budeme v tomto článku my a naše tipy na snack počas celého dňa.

Chutný štart do dňa

Laickej verejnosti, ale aj odborníkom je dobre známy výrok, že raňajky robia deň. Preto sme na ráno v Grotto pripravili skutočne ideálnu kombináciu ingrediencií. 

A ako inak by sa táto kombinácia dala nazvať, ak nie Raňajková bageta?

Rastlinnú sójovú nátierku spolu s krémovou naturálnou od Luntera dopĺňa čerstvá reďkovka, kolieska uhorky a rímsky šalát. To všetko medzi špaldovým pečivom, ktoré dokonale dopĺňa chuť náplne. 

Najlepšie na tom celom je, že si tieto výdatné raňajky môžu dopriať aj všetky vegánky a vegáni.

Ak ste však skôr mäsový typ a namiesto nátierok preferujete vajce a slaninu, siahnite po obľúbenom sendviči Slanina.

Veď opekanej oravskej slaninke spolu s horčicovým dresingom by neodolal žiadny milovník slovenskej kuchyne.

V prípade, že vás nezasýti ani dvojica sendvičov Slanina, bude treba siahnuť po niečom ešte sýtejšom. 

Napríklad po klasike, ktorou je Bavorská bagetka, ktorú vám po novom prinášame s nadýchaným špaldovým pečivom. 

Jej zloženie je také legendárne, že ho snáď ani nemusíme predstavovať. Jediné, čo vám povieme je, že po vylepšení receptúry je jej chuť ešte neodolateľnejšou.

Predobedný snack

Po raňajkách o siedmej či ôsmej ráno býva do obeda ďaleko, a tak nie je na škodu mať po ruke niečo na desiatové zahryznutie.

sendvic lahodkove kare od Grotto

Aby ste obedovú porciu vládali zjesť, netreba to s desiatou veľmi prehnať. Radšej sa o ňu podeľte. 

To bude vďaka sendviču Lahôdkové karé hračkou, chuť mäska, vajíčka a horčicového dresingu totiž nikto neodmietne.

S vašou kamarátkou alebo kamarátom, ktorý sa stravuje vegánsky, sa zase budete môcť podeliť s porciou Desiatového sendviča.

Bageta na obed? Žiadny problém

Aj počas uponáhľaného dňa dobre padne obedňajšia pauza. A čo je najlepšie, vôbec sa nemusíte ťahať s dózami plných jedla alebo utrácať za drahé donášky.

Hladné brucho totiž najlepšie zasýtia porcie bagiet Kurací rezník alebo Kurací sen. Do pečiva sme vložili obedovú porciu kuracieho mäsa aj s prílohou v podobe uhorky, papriky a ľadového šalátu. Skrátka obed ako vyšitý.

bageta Kuraci sen od Grotto

O niečo ľahší obed, no rozhodne nie s menšou chuťou vám dožičí azda najobľúbenejšia príchuť bagiet. Tou nie je naša Exklusiv Debrecínska a Syr.

Ak ale preferujete obed bez štipky pikantnej chuti, siahnite po variante Šunka syr. Vedzte, že zvyšky chutných dresingov v kútikoch vám budú všetci hladní závidieť.

bageta Sunka a syr od Grotto

Nebojte, nezabudli sme ani na tých, čo sa mäsovým obedom vyhýbajú. Na identickej prílohe, no s rastlinným rezníkom si pochutíte so špaldovou bagetkou Rastlinný rezník.

Olovrant plný chuti

Poobedná siesta je za vami a vy už pomaly pokukujete, do čoho by ste pred večerou zahryzli? Aj na olovrant pre vás máme zopár tipov.

Tak napríklad, nech už ste v práci, na prednáške alebo na cestách, nikdy neomrzia kuracie stripsy uložené v pšeničnej placke.

Uhádli ste, reč je o tej Grotto Kuracej tortille. Jej druhú polovicu si môžete buď odložiť na neskôr, alebo sa s ňou podeliť s prísediacim v lavici, kolegom či vašou spoločnosťou na cestách.

Podeliť sa a spraviť si tak príjemné poobedie v spoločnosti vašich najbližších a Grotto sendvičov môžete aj s rastlinnou verziou sendviča Hummus. Do bielkovinového chleba sme vložili sweet chilli tofu od Luntera a kúsky chrumkavej zeleniny. Hotový mňamus.

Vraj sója nie je nič pre vás? Nezúfajte. Na výber máte stále osvedčenú a veľmi obľúbenú klasiku, ktorou je jemný a šťavnatý Tuniak s vajíčkom a rímskym šalátom uprostred.

sendvic Tuniak od Grotto

Ľahká večera na dva spôsoby

Či už máte predsavzatie jesť len do šiestej alebo si v pohode dáte niečo dobré aj neskôr, v našich zemepisných šírkach nie je zvykom jesť najsýtejšie pokrmy až pred spaním.

A tak ideálnou večerou, s ktorou nepôjdete spať hladný, no na druhú stranu sa nebudete cítiť prejedený, je sendvič Šunka a syr.

Tak či onak, obložený chlieb s touto nesmrtelnou kombináciou tvorí večere veľkého percenta Slovákov. S Grotto sendvičom sa však nemusíte obťažovať s prípravou. Stačí len odbaliť a zahryznúť.

bagetka Hummus od Grotto

Večerať môžete ešte ľahšie a úplne bez mäsa. V tomto prípade si určite pochutíte na plne rastlinnom zložení Hummus bagetky.

Či už bude vaše brucho zívať prázdnotou ráno, na obed, večer alebo niekedy medzitým, budete vedieť, ktoré z Grotto chutí vám hlad zaženú najlepšie.