Kam na túru v zime?

Chata pod Soliskom

Túto túru na Štrbskom Plese ku Chate pod Soliskom zvládne aj úplný začiatočník. Výstup ku chate trvá okolo 1,5 hodiny od električkovej zastávky na Štrbskom Plese. Celkové trvanie túry sú 3 hodiny.

Jánošíkove Diery

Jánošíkove Diery sú lokalizované v Malej Fatre. Táto trasa je veľmi obľúbená v letných mesiacoch, v zimných mesiacoch je zvyčajne otvorená len spodná časť trasy, no tá je taktiež zaujímavá. Zamrznuté vodopády vždy vytvoria krásne cencúle a zasnežená krajina poskytuje čarovné výhľady.

Zdroj: Jánošíkové diery.

Chopok

Chopok je ďalšie miesto v našom zozname. Ak by ste si mysleli, že v zime je Chopok len na lyžovanie mýlili by ste sa. Často sa chodí na Chopok aj na zimné túry. Táto túra však nie je pre úplných začiatočníkov, pretože je náročnejšia. Odporúča sa tým, ktorí už majú nejakú skúsenosť s turistikou v zime. Na Chopok vedú dve trasy. Výstup je možné začať z Demänovskej Doliny alebo z Trangošky, ale je už na vás, ktorú si vyberiete.

Slovenský Raj

Zimná túra do Slovenského Raja určite bude stáť za to. Je veľmi populárna v každom ročnom období. Treba však dávať pozor, pretože na trase je niekoľko rebríkov, ktoré sa môžu šmýkať, preto odporúčame hlavne pevnú obuv.

Zdroj: Slovenský raj v zime.

Kráľova Hoľa

Populárne lyžiarske stredisko, ale aj turistická trasa. Nachádza sa v Nízkych Tatrách a každým rokom priláka tisícky turistov. Táto túra je zaradená medzi náročnejšie, ale dá sa zvládnuť. Dôležitá je kvalitná a pevná obuv tak isto ako v lete, o to viac v zime.

Zdroj: Zasnežená Kráľova Hoľa.

Ďumbier

Na Ďumbier sa dostanete z Trangošky po celú zimu okolo Chaty M.R. Štefánika. Tá je priechodná celoročne, niektoré trasy totižto bývajú zasypané snehom. Túra je odporúčaná pre tých skúsenejších turistov, ktorí majú zimnú výstroj (mačky a palice), pretože ide o najvyšší vrch Nízkych Tatier.

Zdroj: Ďumbier v zimných mesiacoch. 

Tak už ste sa rozhodli kam na túru v zime? Veríme, že vás náš článok inšpiroval a zvolíte si trasu podľa dosiahnutej náročnosti. Ak už si vyberiete akúkoľvek trasu, nezabudnite na bagety Grotto. Hlad vie prekvapiť v tej najnevhodnejšej chvíli. Bageta Grotto vás vždy zachráni.