Objavujte nové chute z pohodlia obývačky. Vybrali sme pre vás najlepšie seriály o street foode

Keďže momentálne cestovať a spoznávať zaujímavé krajiny nie je také jednoduché, prinášame vám aspoň niekoľko tipov na zaujímavé cestovateľské seriály, kde sa dozviete veľa nielen o kulinárskych špecialitách, ale aj o krajinách a spôsobe života miestnych obyvateľov.

Ak vám pri sledovaní všakovakých dobrôt zo sveta vyhladne, nezabúdajte, že prvá pomoc v podobe lahodných a čerstvých bagiet, panini a sendvičov Grotto na vás čaká v obľúbených reťazcoch a na čerpacích staniciach po celom Slovensku.

Pouličná strava: Ázia


Máte chuť vybrať sa na objavnú cestu po najväčších mestách Ázie a oboznámiť sa s lokálnou kuchyňou? Tvorcovia seriálu vás vezmú do ulíc Bangkoku, Ósaky, Singapuru či Soulu a uvidíte, ako sa pripravujú tie najlepšie miestne špeciality od krabej omelety až po polievku z úhora.

V každom meste zároveň spoznáte silné príbehy špičkových pouličných kuchárov, ktorí svoje kulinárske umenie zdokonaľovali desiatky rokov a ich práca sa im stala poslaním.

Stačí si pozrieť jednu epizódu a človeka hneď chytí cestovateľská nálada a túžba spoznávať nové chute.

Pouličná strava: Latinská Amerika


V druhej sérii vynikajúceho seriálu o pouličnom jedle z rôznych kultúr sveta tentokrát ako divák navštívite latinskoamerické mestá ako Buenos Aires, Salvador, Limu či Bogotu. 

Narazíte tu na lokálne lahôdky v podobe placiek arepa, pálivých sendvičov chola, fugazzety či picaronov s medom.

Nechajte sa očariť nádherne rozmanitou gastronómiou krajín Latinskej Ameriky a životnými príbehmi miestnych ľudí.

Škaredé lahôdky


Hviezdny šéfkuchár David Chang putuje so svojimi priateľmi a známymi osobnosťami za najchutnejšími jedlami z celého sveta. 

Každý diel sa točí okolo jedného pokrmu a David skúma, ako sa vyrába v rôznych regiónoch a ako sa vyvíja.

Pozrieme sa tak na to, ako pizzu pripravujú tradičnými postupmi v talianskom Neapole či americkom Brooklyne, ale aj celkom inovatívne a pritom stále vynikajúco v Japonsku. Ochutnáme smažené kura v americkom Nashville aj čínskom fast foode či chutné Tacos v Mexiku ale aj zo stánkov v Los Angeles alebo v arabských bufetoch.

Kronikári Tacos


V Mexiku sú tacos, teda pšeničné či kukuričné tortilly plnené mäsom, niečo ako národný šport či náboženstvo.

Vďaka obrovskej pestrosti variantov si získali nesmiernu popularitu nielen na domácej pôde, ale rozšírili sa aj do všetkých kútov sveta a dnes si môžete toto tradičné mexické pouličné jedlo vychutnať naozaj kdekoľvek.

Pokiaľ sa chcete o kultúre a histórii tohto pokrmu dozvedieť viac, určite si tento vynikajúci dokument nenechajte ujsť.

Nakŕmte niekto Phila


Phila Rosenthala možno poznáte ako tvorcu úspešného sitcomu Raymonda má každý rád. Je to neuveriteľne zábavný a charizmatický chlapík, z ktorého neustále sála nadšenie.

Tentokrát sa Phil vydáva na cestu okolo sveta, aby sa venoval svojmu najobľúbenejšiemu koníčku – jedlu.

Zážitky na svojich cestách po mestách ako Lisabon, Bangkok či Mexico City komentuje s typickým zmyslom pre humor a na konci každého dielu svoje dobrodružstvá vtipne prerozpráva rodičom cez videohovor.

Pokiaľ by ste potrebovali tipy, kde sa v zahraničných metropolách zastaviť na dobré jedlo, pustite si tento skvelý seriál ako užitočný bedeker pre pravého gurmána.