S bagetou po Slovensku: Vychutnajte si piknik na týchto originálnych miestach

V rámci rubriky S bagetou po Slovensku sme pre vás vybrali jedinečné miesta, ktoré sú ako stvorené na piknikovanie (nielen) vo dvojici. Ktoré z nich navštívite? 

Letné dni sa už pomaly blížia a s nimi aj čas romantických či rodinných piknikov. Nemusíte však vymýšľať nič komplikované. 

Postačí chutný snack, ktorý sa dá jednoducho nakrájať či zobrať do ruky, veľká deka a príjemné prostredie s krásnymi scenériami. A práve na takéto miesta vás vezmeme v nasledujúcich riadkoch. 

Dražovský kostolík v Nitre

Kostol svätého Michala archanjela sa nachádza na skalnatom kopci nad Dražovcami, mestskou časťou Nitry.

kostol Michala archanjela Drazovce

Je to neskutočne čarovné a fotogenické miesto, a tak nečudo, že sa sem často chodia fotiť mladomanželia počas svadobného dňa. Dokonca sa tu nakrúcala aj populárna slovenská rozprávka.

kostol Michala archanjela Drazovce

Na romantický piknik vo dvojici je toto miesto ako stvorené. Príďte si sem vychutnať výhľad so západom slnka a uvidíte, že neoľutujete.

Mlyny Oblazy v Kvačianskej doline

Vodné mlyny Oblazy v Kvačianskej doline patria ku skvostom vidieckej architektúry a mnohí turisti ich radia medzi najkrajšie lokality na Slovensku.

Mlyny Oblazy v Kvacianskej doline

My s nimi jednoznačne súhlasíme. Toto miesto nadchne každú romantickú dušu a zanechá vo vás hlboké stopy. 

Mlyny Oblazy v Kvacianskej doline

Priam sa až žiada rozložiť si deku, vybaliť jedlo a vychutnávať šumiacu vodu potôčika, malebné drevené stavby a okolitú prírodu.

Sandberg na Devínskej Kobyle

Sandberg na Devínskej Kobyle je významnou paleontologickou lokalitou s pozostatkami morských pieskov.

Sandberg na Devinskej Kobyle

Kedysi pred miliónmi rokov boli tieto piesky svedkom treťohorného mora, dnes tvoria jednu z najkrajších vyhliadok na území Bratislavy. Priamo z pieskového vrchu totiž dovidíte na rieku Moravu, hrad Devín či dokonca Rakúsko. 

Sandberg na Devinskej Kobyle

Nezabudnite si so sebou pribaliť chutnú desiatu a príďte si sem so svojou polovičkou vychutnať nezabudnuteľný západ slnka.

Lúka pod Smolenickým zámkom

Smolenický zámok, upravený podľa vzoru francúzskych romantických zámkov, je jednou z najväčších turistických atrakcií Malých Karpát.

Smolenicky zamok

Väčšinu roka však slúži ako reprezentačné miesto na stretnutia slovenských a zahraničných vedcov a verejnosť ho môže navštíviť iba počas letných mesiacov.

luka pod Smolenickym zamkom

Pokosená lúka, ktorá sa nachádza pod zámkom, je však ideálna na romantický piknik či športové aktivity. 

A ak už budete merať cestu do týchto končín, určite sa zastavte aj v jaskyni Driny, jedinej sprístupnenej jaskyni na západnom Slovensku.

Halda Maximilián na Španej Doline

Špania Dolina pripomína pravú slovenskú rozprávku. Táto malebná banícka obec sa nachádza len pár kilometrov od Banskej Bystrice.

Halda Maximilian na Spanej Doline

Najväčšou dominantou obce je ranogotický Kostol premenenia Pána z roku 1254. Návštevníci tu môžu obdivovať takmer 300 rokov starý historický klenot – jeden z posledných autentických barokových organov na Slovensku.

Halda Maximilian na Spanej Doline

Odporúčame vybrať sa na haldu šachty Maximilián, kde sa vám otvorí čarokrásný výhľad na celú obec.

Večer odtiaľ navyše môžete pozorovať západ slnka nad okolitou krajinou, čo ešte viac umocní kúzelnú atmosféru tohto výnimočného miesta.

Tomášovský výhľad

Jedno z najmagickejších miest v Slovenskom raji. Tomášovský výhľad je výnimočnou vyhliadkou na vrchole dvesto metrov vysokej skalnej steny, ktorá je takmer kolmá.

Tomasovsky vyhlad

Zo skalného brala vidieť na dolinu Bieleho Potoka, cez ktorú preteká rieka Hornád. Pri dobrom počasí uvidíte v diaľke aj Vysoké Tatry. 

Tomasovsky vyhlad

Neodporúčame si piknik rozložiť v blízkosti skalnej hrany, najmä ak máte z výšok strach a zvykne sa vám zatočiť hlava. Impozantnú scenériu si pohodlne vychutnáte aj z bezpečnej vzdialenosti.

Mestský historický park v Trebišove

Kedysi bol považovaný za najkrajší park v celom Uhorsku. Dnes s plochou 62 hektárov stále patrí medzi najrozsiahlejšie a najcennejšie parky v strednej Európe.

Mestsky park Trebisov
Zdroj: trebisov.sk

Reč je o mestskom parku v Trebišove, v ktorom okrem bohatej zelene môžete obdivovať aj viacero historických pamiatok. 

Mestsky park Trebisov
Zdroj: trebisov.sk

Či už je to budova kaštieľa s francúzskou záhradou, základy stredovekého kostola, mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho alebo pozostatky hradu Parič – jediného tehlového hradu na Slovensku.

Prostredie trebišovského parku so svojimi zaujímavými zákutiami je ako stvorené na prechádzky vo dvojici či romantický piknik, ako sa patrí.

Piknik v spoločnosti Grotto

Ak si na cesty po Slovensku nestíhate urobiť vlastnú desiatu, spoľahnite sa chute lahodných Grotto bagiet, panini a sendvičov. Nájdete ich na čerpacích staniciach a vo vybraných potravinách.

rastlinne sendvice Sunshine Vege

Na svoje si po novom prídu nielen tí, ktorí obľubujú klasické salámové, šunkové či syrové pochúťky, ale aj vegetariáni a vegáni, pre ktorých sme si pripravili chutnú alternatívu v podobe čisto rastlinných sendvičov Sunshine Vege.

Veríme, že si spolu s nami užijete leto s plnou chuťou.