Sahibov sen či Sunshine Vege. Ako sa zrodili nevšedné názvy Grotto produktov?

Asi si to viete predstaviť; ste na pumpe alebo v obchode a rozhodnete sa dať si bagetu. Neviete presne, na čo máte chuť, tak si prezeráte obaly. Máte v rukách kebabovú – je jasné, čo bude obsahovať. Ale pri niektorých názvoch sa trochu pristavíte, možno i pousmejete.

Hlavná prísada

Základná ingrediencia často rozhoduje o tom, ako sa bageta bude volať. Zvyčajne sa toho aj držíme, pretože je treba hladnému cestovateľovi dať čo najjasnejšie vedieť, čo bude jesť. Bageta Zemiakový šalát teda pochopiteľne obsahuje náplň zo zemiakového šalátu. 

Občas sa však s názvami pohráme. To, že je nejaká bageta šunková, nemusí znamenať, že sa bude volať nudne, len tak sucho – šunková.

Meno je pri tvorbe produktov až finálny doplnok. Na prvom mieste je u nás receptúra.  Vznik mena je navyše tímová práca a môže vzniknúť kedykoľvek pri tvorbe bagety či sendviča.

Sunshine Vege

Výnimku tvorí náš rad vegetariánskych sendvičov, ktoré sme pripravili v spolupráci s Michalom Kordošom a ako základnú surovinu sme použili Lunter Tofu. V názvoch jednotlivých sendvičov sa skrýva aj hlavná príchuť – humus či praženica. Ale meno celého radu vzniklo zaujímavejšie. 

Keďže ide o ľahké a zdravé vegetariánske pochúťky, chceli sme, aby aj názov evokoval niečo veselé a svieže. Napríklad hudobný štýl reggae. Preto je Sunshine Vege slovnou hračkou, ktorá vychádza z pohodovej piesne dua Laid Back Sunshine Reggae. Určite si ju viete zanôtiť. 

V duchu reggae sa nesie aj farebná škála čoskoro vynovených obalov Sunshine Vege sendvičov.

sendvice Sunshine Vege od Grotto

Bagetové sny

Trochu iný príbeh sa ukrýva za názvami našich bagiet a bagetiek.

Niekoľko z nich obsahuje kuracie mäso, preto ich názvy musíme variovať. Výborný Kurací rezník je pomenovaný podľa toho, že obsahuje lahodné kuracie stripsy, zatiaľ čo Kurací sen v sebe skrýva chrumkavé nugetky.

Kurací sen sme navyše naplnili aj ľahkou zeleninou, takže je snom každého, kto má rád kuracie bagety a zároveň si pochutná na niečom zdravšom.

bageta Kuraci sen od Grotto Bageta Kurací sen od Grotto

Krásnym príkladom toho je Sahibov sen, ktorý obsahuje živánske kura s jemne pikantnou príchuťou. Práve pikantné príchute sú obľúbené u pánov. Sahibov sen znamená vlastne „pánsky sen“, pričom orientálny názov má evokovať aj vôňu a chuť korenistého orientu.

Ideálna bageta pre dobrodruhov, čo poviete?

Vegetariánske bagetky

Pobaviť môžu aj názvy našich vegetariánskych bagiet a bagetiek. Okrem tradičného Hummusu medzi nimi nájdete aj Rezník. Nebojte sa, ide o rastlinný rezník, nie je tam žiadne zatajené mäso.
Podobne je to aj so špaldovou bagetou naplnenou krehkými nugetkami – chutia síce na nerozoznanie od kuracích, ale ide o 100 % vegánsky produkt.

pikantne rezanceky spaldova bageta

Po novom v ponuke Grotto objavíte aj špaldové bagetky, túto sme nazvali Pikantné rezančeky.

Úsmevne môžu pôsobiť aj naše bagety Šťavnaté rezančeky a Pikantné rezančeky. Nie, v týchto bagetách sa neskrývajú polievkové rezance. V skutočnosti ide o skvelé vegetariánske „mäsové” rezance od Garden Gourmet.

Variant Šťavnaté je doplnený o rímsky šalát a tatársky dresing, zatiaľ čo Pikantné obsahujú jemne ostrý dresing, ľadový šalát, pór a čínsku kapustu. Takéto vegetariánske bagety zachutia aj vytrvalým mäsožravcom.

Tieto bagety sú také výživné a sýte, že ich nevládzete skonzumovať naraz. A to ani vtedy, keď sa s nimi podelíte. Preto sme upravili gramáž, aby boli také akurát na zjedenie. 

Nech sa ale pod našimi názvami skrýva hocičo, vždy dopredu viete, na čom si pochutnáte. Krehké nugetky, Vegetariánske rezančeky, Syrová s plesňovým syrom, Zemiakový šalát či Hummus. Každá zaženie váš hlad, stačí si len vybrať.