Šťavnaté trhané mäso v pravej ciabatte. Ako sa zrodila naša ďalšia novinka? 

Prečítajte si viac o tom, ako sa u nás táto pochúťka zrodila, a nenechajte si ujsť ani ďalšie Grotto aktuality.

Kombinácie opäť vyladil známy šéfkuchár

S myšlienkou zaradiť do ponuky trhané bravčové mäso prišiel ako prvý náš obchodný riaditeľ Marek Oros. Slovo dalo slovo a pustili sme sa do práce.

Ako pri iných Grotto produktoch, aj tentoraz receptúru navrhoval špičkový šéfkuchár Michal Kordoš.

Nakoniec sme sa rozhodli, že mäso bude chutiť skvelo s pravou panini ciabattou. Po zapečení a v kombinácii so zvyšnými ingredienciami to bude pre vás skutočný gurmánsky zážitok.


Grotto panini s trhaným bravčovým mäsom chutí po zapečení famózne.

Čo všetko naša novinka obsahuje?

Dokonalé chute vďaka špeciálnej metóde

Hlavnou hviezdou je, samozrejme, trhané bravčové. Mäsko je upravené špeciálnou metódou sous-vide, čo v preklade z francúzštiny znamená vo vákuu.

Metóda spočíva v tom, že mäso sa uzavrie v plastovom vrecku bez vzduchu. Takto nachystané ho treba variť vo vodnom alebo parnom kúpeli, a to dlhší čas a pri nízkej teplote.

Vďaka tomuto postupu máme istotu, že mäso je rovnomerne uvarené vo vnútri aj na povrchu. A čo je ešte lepšie, ulahodí vám jeho prirodzená chuť a neprídete ani o vitamíny a minerály.

panini, trhané mäso, grotto

Varenie vo vákuu má totižto jednu obrovskú výhodu – mäso si zachováva dôležité živiny, šťavnatosť a peknú textúru. A to sa o varení pri vysokých teplotách povedať nedá.

Po tom, ako sa mäsko uvarí, treba ho natrhať na jemné vlásky. K takto natrhanému mäsu pridáme syr čedar, pečenú slaninku a nezameniteľnú barbecue omáčku.

Ako sme už spomínali, prísady putujú do pravej ciabatty. Po zapečení bude panini pre vás doslova pôžitkom z plnej chuti.

Kedy a kde

Aby ste sa presvedčili o famóznej chuti nového panini, musíte ho čo najskôr ochutnať. Na trh sa postupne dostáva od začiatku roka.

V súčasnosti si ho kúpite v predajniach s potravinami, bufetoch alebo bistrách. Patrí k nim napríklad pekáreň Včela v Liptovskom Mikuláši.

Keď sa uvoľnia súčasné opatrenia, zájdite tiež do niektorej kaviarne Café Dias, ktoré patria ku kníhkupectvám Pantha Rei. Aj tam vám totižto naservírujú naše panini s trhaným bravčovým mäsom.

Raňajkový sendvič bližšie k vám

K našim čerstvým novinkám takisto patrí raňajkový sendvič, ktorý pripravujeme z bieleho toastu, tofu praženice, syra a slaninky. Tento produkt sme na Grottovinách viackrát spomínali, no zatiaľ nezaznelo, kde všade si ho môžete kúpiť.

Tak ako panini, aj sendvič dostanete v bufetoch a bistrách. Rovnako si ho kúpite vo vybobchodných reťazcoch COOP Jednota, Sintra, Komfos, GVP a Milk Agro.

Opäť sme pomohli zdravotníkom

Okrem toho, že sa zaoberáme distribúciou, stále myslíme aj na pomoc. Pri poslednom celoplošnom scríningu sme opäť zaniesli naše produkty tam, kde bolo treba.

Zdravotníci a dobrovoľníci tak netestovali len obyvateľov, ale aj naše bagety a sendviče. Konkrétne to boli tímy v Janovej Lehote, Trnave, Žiari nad Hronom, Bartošovej Lehôtke a Pitelovej.

Uvedomujeme si vážnosť situácie, a preto je pre nás prirodzené, že pomôže aspoň takto.

A nedá nám nepovedať ešte jedno – všetkým vám ďakujeme. Nielen za to, čo pre nás robíte, ale aj za pozitívne reakcie, s ktorými sa pravidelne stretávame.