Rastlinný rezník či hummus: Ochutnajte nové vegánske a vegetariánske bagetky od Grotto

Často sa zo strany zákazníkov stretávame s prosbou o výrobky pre vegetariánov a vegánov. Vaše požiadavky nám nie sú ľahostajné a záleží nám na tom, aby si na produktoch Grotto pochutnali naozaj všetci.

Po obľúbených sendvičoch Sunshine Vege sme sa preto rozhodli niektoré vegánske príchute  „preklopit” aj do špaldových bagetiek a zároveň priniesť aj ďalšiu novinku.

„V Grotto sme rozšírili ponuku vegánskych a vegetariánskych výrobkov a na podnet zákazníkov sme upravili aj ich gramáž. Dôvodom boli reakcie, podľa ktorých sú výrobky i napriek vegánskemu či vegetariánskemu zloženiu sýte. Konzument ich tak nedokáže zjesť naraz,” vysvetľuje  Beatrix Dolníková, manažérka marketingu Grotto.

„Pôvodnú bagetu Krehké nugetky sme posunuli do vegánskeho spracovania vďaka produktu z Garden Gourmet, ktorý je už vegánsky, a zároveň sme pridali aj novinku Rastlinný rezník, taktiež od Garden Gourmet.

Ponuku vegánskych špaldových bagetiek sme zároveň rozšírili o Raňajkovú a Hummus, ktoré sú plnené Lunter Tofu výrobkami, či už rastlinnou praženicou, alebo hummus nátierkou a pikantným tofu.“ 

vegetarianske bagetky Grotto

V ponuke tak máme štyri vegánske a tri vegetariánske bagetky, ktoré sa už postupne dostávajú na pulty v obchodoch aj čerpacích staniciach. 

Rastlinný rezník

grotto rastinny reznik bagetka

Šťavnatý a lahodne jemný. Presne taký je vegánsky rezník od Garden Gourmet, ktorý tvorí základ tejto bagety.

Sójový rezeň je bohatým zdrojom vlákniny a obsahuje rastlinné bielkoviny. Je tak výbornou voľbou nielen pre všetkých vegánov či vegetariánov, ale pre každého, kto by síce rád jedol menej mäsa, ale občas skrátka poriadnemu kusu šťavnatého rezna neodolá.

Pre ešte lahodnejšiu chuť sme k nemu pridali tatársky dresing bez majonézy, šalát a červenú papriku.

Hummus

grotto hummus bagetka vegetarianska

Máte radi hummus? Potom určite vyskúšajte túto rastlinnú špaldovú bagetku.

Základ tvorí lahodný tahini hummus od Luntera a jeho tofu na gril s príchuťou sweet chilli, ktorý bagetke dodáva jemne pikantný nádych. 

V kombinácii s valeriánom, mrkvou, reďkovkou a sušenými paradajkami si bagetka rýchlo získa vaše chuťové poháriky.

Raňajková

grotto ranajkova bagetka

Naštartujte deň výdatne a zdravo. Stačí mať poruke špaldovú bagetku, ktorá okrem vynikajúcej rastlinnej praženice a lahodnej krémovej nátierky od Luntera obsahuje aj poriadnu dávku čerstvej zeleniny.

Táto kombinácia z bagetky robí vynikajúci a ľahký snack, ktorý si vďaka výlučne rastlinným zložkám budete môcť dopriať kedykoľvek počas dňa. Nielen na raňajky. 

Krehké nugetky

grotto krehke nugetky bagetka

Táto bagetka si vás získa tým, že je veľmi ľahká a zároveň sýta, takže výborne padne pred náročnejším výkonom. 

Špaldové pečivo sme naplnili chrumkavými nugetkami, ktoré sú na nerozoznanie od kuracích, avšak sú 100 % vegánske. 

Strúhanka so sezamovými semienkami im prepožičiava rafinovanú krehkosť a zvyšuje pôžitok zo zahryznutia.

A zatiaľ čo šalát a paprika dotvárajú sviežu lahodnú chuť, pôžitok z plnej chuti umocňuje tatársky dresing bez majonézy.

Syrová s plesňovým syrom

grotto bagetka syr s plesnou

Ak máte radi syr, zbystrite pozornosť, lebo pri tejto bagetke si prídete na svoje. Chutné špaldové pečivo sme na prasknute naplnili poriadnou porciou tvrdého plátkového syra a syra s bielou ušľachtilou plesňou typu camembert.  

Po zahryznutí vás prekvapí výrazná, no jemná chuť kremžského dresingu. Keď po tom všetkom narazíte na kúsky cherry paradajok a vareného vajíčka, nič iné ako „mňam“ si povedať nemôžete.

Šťavnaté rezančeky

grotto bagetka stavnate rezanceky

Dali by ste si niečo poriadne šťavnaté? Doprajte si vegetariánske rezančeky v nadýchanej špaldovej bagetke. Hoci neobsahujú mäso, chutia možno ešte lepšie ako tie kuracie. Sú jemné, krehké a doslova sa rozplývajú na jazyku.

V kombinácii s rímskym šalátom, paradajkou a tatárskym dresingom bez majonézy máte o zdravý snack postarané.

Pikantné rezančeky

grotto bagetka pikantne rezanceky

Táto bagetka vám vezme dych. A to opäť vďaka skvelým vegetariánskym rezančekom od Garden Gourmet, ktoré sú neuveriteľne šťavnaté. Navyše sú bohaté na rastlinné bielkoviny, takže vášmu telu dodajú aj množstvo potrebnej energie.

Výrazný chuťový pôžitok dotvára náš pikantný dresing a sviežosť zase pór, čínska kapusta a čerstvý šalát. Zahryznite sa a sami sa presvedčíte o dokonale vyladenej chuti, ktorá zaručene uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov.

vegetarianske bagetky Grotto

Všetky čerstvé vegánske a vegetariánske bagetky i bagety Grotto s produktmi od Luntera a Garden Gourmet nájdete v chladiacich pultoch u vybraných predajcov a tradične aj v našej podnikovej predajni v Bartošovej Lehôtke.