20 najlepších hitov na road trip alebo dlhé cesty autom

Ste pripravení vyraziť na poriadny letný road trip? Nezabudnite si poctivo naplánovať trasu, zbaliť lahodnú desiatu od Grotto a vyraziť na diaľnicu s pohodovým spoločníkom na cesty.

Je tu však ešte jeden životne dôležitý prvok, vďaka ktorému bude váš výlet dokonalý. Špičkový playlist nabitý legendárnymi skladbami, ktoré vám cestu spríjemnia a vytvoria nezabudnuteľnú atmosféru plnú krásnych spomienok.

Bryan Adams – Summer of '69

Rocková pieseň Summer Of '69 je skladba kanadského hudobníka Bryana Adamsa z jeho štúdiového albumu Reckless z roku 1984.

V Kanade dokonca získala cenu za najobľúbenejšiu pieseň kanadských vodičov, ktorí si často spievajú počas jazdy.

AC/DC – Highway to Hell

Skvelý výber, ak máte chuť dupnúť na plyn.

Katrina and the Waves – Walking on Sunshine 

Ak hľadáte pieseň, ktorá je definíciou dobrej nálady a pozitívnych vibrácií, potom je „Walking On Sunshine“ hlavným kandidátom.

The Cardigans – My Favourite Game

Pieseň My Favourite Game pochádza z albumu Gran Turismo od alternatívnej rockovej kapely The Cardigans.

Videoklip sa začína tým, že speváčka Nina hodí na plynový pedál Cadillacu Eldorado veľký kameň. Tento štýl jazdy vo svojom aute rozhodne neskúšajte.

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

Lynyrd Skynyrd síce spievajú o sladkom domove v Alabame, ale vôbec nevadí, ak si túto pieseň pustíte hoc aj na ceste z Medzilaboriec do Sniny. Je totiž fámozna.

Bon Jovi – Livin' on a Prayer

Táto vypaľovačka od Bon Joviho je čistá koncentrovaná energia.

Heľenine oči – Kalória 

Chcete zhodiť nejaké to kilo alebo sa vám, naopak, do toho vôbec nechce? Táto novinka od Heľeniných očí sa vám zapáči v oboch prípadoch.

Resesistická výzva k cvičeniu je zároveň hymnou pre tých, ktorí začínajú chudnúť až „od pondelka”.

Melódia je ale taká chytľavá, že tiež rozveselí aj celú posádku v aute. Slovenská hudba ideálna na cesty, veď si pustite a uvidíte. 

Boston – More Than a Feeling

Podľa televíznej stanice VH1 je to jedna z najlepších hard rockovou piesní všetkých čias, a preto by na vašom playliste rozhodne nemala chýbať.

Ray Charles – Hit The Road Jack

Legendárna džezová klasika a zároveň pieseň, ktorá jednoducho musí zaznieť, keď sa vydáte na cestu.

Queen - Don't Stop Me Now 

Ako by sme v našom playliste mohli vynechať legendárny Queen?

Guns N’ Roses – Paradise City 

„Vezmi ma do Rajského mesta, kde je tráva zelená a dievčatá krásne“, spieva frontman kapely Axl Rose. Pustite si túto rockovú vypaľovačku v aute a určite aj vy čoskoro narazíte na mesto, v ktorom sa budete cítiť ako v raji.

Roy Orbison – I Drove All Night

Rozhodne neodporúčame jazdiť celú noc, ako našepkáva názov tejto skladby. Ale inak je na spríjemnenie dlhej cesty Orbisonova skladba priam ideálna.

Joan Jett – I Love Rock 'N Roll 

Ak milujete rock and roll, bude to váš obľúbený roadtripový hit.

Medial Banana – Nemôžem prestať 

Hoci bratislavská kapela vydala pieseň ešte v roku 2016, stále je to hit. Veď ako by aj nie, skladba roztancuje a zabaví nejedno publikum či už na festivale, alebo bežnom koncerte.

A keďže chytľavá melódia v štýle reggae sa bez pochýb viaže aj k rastlinným sendvičom Sunshine Vege, pieseň sa stala motívom pre náš rozhlasový spot k týmto produktom. Nech sa páči, tu je ochutnávka.

Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’

Červené štipľavé čili papričky pochádzajú zo slnečnej Kalifornie a tá pohoda západného pobrežia je cítiť z každej ich pesničky.

Existuje nespočetné množstvo skvelých skladieb od tejto kapely, ale ktorá pesnička sa hodí viac, než tá s názvom „Road Trippin”.

Iggy Pop – The Passenger

Táto klasika od Iggyho Popa vyvoláva predstavy nočnej jazdy po cestách a diaľniciach s cieľom vyraziť si a poriadne sa zabaviť.

V čase písania tejto skladby viedli Pop a jeho producent David Bowie divoký životný štýl, keď spolu precestovali veľkú časť Severnej Ameriky a Európy. 

Eagles – Hotel California

Text tejto slávnej skladby hovorí o hoteli, ktorý sa spočiatku zdá lákavým, no v skutočnosti je pascou pre jeho návštevníka. Snáď teda pri svojich cestách nenarazíte na hrôzostrašný Hotel California.

Hoci je teda táto pieseň jemne desivá, jednoducho ju nemôžete nemilovať, a preto by ste ju na svoj playlist rozhodne mali zaradiť.

John Denver – Take Me Home, Country Roads

Výborné country na pokojnú cestu po vidieku. Aj nekonečne pomalá cesta v závese za nákladiakom sa razom zmení na totálnu pohodičku.

Steppenwolf – Born to be wild

Žiadny zoznam klasických roadtripových skladieb by nebol úplný bez „Born to be Wild“ od Steppenwolf.

Pieseň sa objavila v kultovom filme zo 60. rokov Easy Rider a okamžite sa stala hitom.

Text piesne je predovšetkým o hľadaní slobody a dobrodružstva, vďaka čomu sa dokonale hodí na šíre cesty.

Para – Našou krajinou

Aby sme v tomto zozname nemali len samé zahraničné hity, na záver pridávame tip aj z našich končín, ktorý sa skvelé hodí na dlhé cesty našou prekrásnou slovenskou krajinou.

Pohodový výlet s Grotto

Popri dobrej muzike si so sebou na cesty nezabudnite pribaliť chutný Grotto snack. Nebudete predsa šoférovať s prázdnym žalúdkom.

Naše lahodné bagety, panini či sendviče nájdete na čerpacích staniciach a vo vybraných obchodných reťazcoch.

Na svoje si prídu nielen tí, ktorí obľubujú klasické salámové, šunkové či syrové pochúťky, ale aj vegetariáni a vegáni, pre ktorých sme si pripravili chutnú alternatívu v podobe rastlinných špaldových bagetiek.

Veríme, že si spolu s nami užijete leto s plnou chuťou.