Ako chutia rastlinné sendviče Sunshine Vege od Grotto? Otestovali sme ich v uliciach Bratislavy

V uliciach hlavného mesta sme náhodne osloveným ľuďom ponúkli jeden z nových rastlinných sendvičov Sunshine Vege od Grotto. Bolo na nich, či si vyberú Bolonský, Praženicu alebo Hummus. Ako im chutili?

Richard (Sunshine Vege Praženica)

„Vonia krásne a je fakt výborný. Najviac ma zaujalo, že je v tom vegan praženica. Mäso síce nejem, ale ostatné živočíšne produkty si dám. A preto viem, že náhrady týchto jedál sú dosť škrobové a plné pridaných zložiek. Keď pozerám na zloženie tohto sendviča, tak tie sú síce prítomné aj tu, ale zloženie sendviča je oveľa čistejšie ako v iných rastlinných produktoch.

Hotové jedlá si nekupujem a ak cestujem, tak si radšej urobím vlastnú desiatu. Ale ak človek nemá čas, tento sendvič je výbornou alternatívou. Chlebík je výborný, taký celozrnný so semiačkami. Škoda akurát toho glukózového sirupu v ňom.”

Luci (Sunshine Vege Bolonský)

„Sendvič vonia veľmi príjemne. Najviac zaujímavé je jesť bolonskú omáčku nie s cestovinami, ale s chlebom. Ten mi pripadá trochu suchší, no inak je to chutné. Mám rada bolonskú omáčku, ale veľmi nejem mäso, takže toto je fakt dobré. 

Ak by som si nestihla ráno urobiť raňajky, takýto sendvič tak by ma v ponuke určite potešil. Celé je to veľmi kreatívne. Od bolonskej omáčky v sendviči cez praženicu bez reálnych vajíčok až po pekné farebné obaly, ktoré sa hodia do ulíc.”

Patrik (Sunshine Vege Praženica)

„Určite si vyberám praženicu, pretože tú mám najradšej spomedzi všetkých Lunter výrobkov. Výborné na cestu, hneď si viem predstaviť, že by som si to zobral niekde so sebou.

Najviac ma na tom celom prekvapilo, že keď si robím doma tofu praženicu, tak chutí takmer úplne rovnako. Síce to nejem vo forme sendviču, ale klasicky si dám samostatne praženicu, chlebík a nejakú zeleninu.

Ten chlebík je naozaj dobrý. Nezameriavam sa úplne na vegánske jedlá, ale ak niekam cestujem, tak si väčšinou urobím vlastnú desiatu. Rád jem také veci, pri ktorých viem, čo sa v nich presne nachádza. Pri týchto sendvičoch by bola zastávka na benzínke v úvahe a kúpil by som si ich určite radšej ako klasickú bagetu.”

Kora (Sunshine Vege Hummus)

„Som zvedavá, pretože hummus od Luntera si kupujem pravidelne. Ale v sendviči som ho ešte nemala… Je to veľmi dobré, chválim prítomnosť reďkovky. Veľmi dobrá kombinácia s chlebíkom. Ďakujem, že ste sa zastavili, keďže som si dnes nezobrala do práce svoj obed (smiech).

Tento hummus sendvič je naozaj vynikajúci, ideálny aj ako obedové jedlo. Problémom na cestách je, že väčšinou skončím pri nejakej sladkosti a ak je cieľom dostať tieto sendviče na benzínky, tak sa na to veľmi teším. Konečne sa budem môcť dobre najesť aj na dlhých cestách.” 

Juraj s rodinou (Sunshine Vege Praženica)

„Nie som žiadny vegetarián alebo vegán a dám si hocičo, ale tento sendvič je naozaj výborný. Ak by som vyhľadával čisto rastlinnú stravu, tak by som bol z tohto veľmi potešený. Vážne mi chutí.”

Hana a Niky (Sunshine Vege Hummus a Bolonský)

„Nemôžem červené rajčiny, takže si vyberiem Hummus... Veľmi sa mi páči, že je trochu pálivejší. Je to perfektné. Chutí mi aj Bolonský, ale ak by som si mala najbližšie vybrať v obchode, tak by som zvolila práve Hummus.

Prekvapila ma jemnosť pečiva, nečakala som, že bude také dobré. Ak si predstavím typické chladené pumpové jedlo, tieto sendviče sú úplne fresh. Viem si to úplne predstaviť niekde na letnom festivale – pohodička, pivko a tento sendvič.”

Amy (Sunshine Vege Hummus)

„Je naozaj veľmi chutný a svieži. Prekvapilo ma, že chutí tak domáco a nie ako kúpený, čo je super. Chválim aj spojenie jednotlivých chutí, ktoré by mi asi ani nenapadlo, ale spolu to ladí skvele. 

Ponuka rastlinných jedál je veľmi slabá, takže som rada, že do nej pribudne tento sendvič.”

Neskôr sme úplne iným respondentom ponúkli na ochutnávku všetky tri nové sendviče a pýtali sme sa, ktorý im chutil najviac a prečo.

Zuzana

„Najviac mi chutil Bolonský. Prekvapilo ma, ako výborne sa v ňom dopĺňajú chute. Dovolím si tvrdiť, že je to jeden z naj sendvičov, aký som kedy jedla.

Ponuka a dostupnosť pre vegetariánov a vegánov je na Slovensku slabá, a to nielen v segmente rýchleho stravovania. Sama som vegetarián a na pol ceste k vegánstvu, takže tieto sendviče ocením. Vlastne ani nepoznám iný voľne dostupný produkt takéhoto charakteru.”

Patrik

„Hneď ako prvé ma prekvapili názvy a typy sendvičov. S niečím takým, ako je praženica v sendviči, som sa ešte nestretol. Poviem však pravdu, že praženica nechutila úplne ako praženica, chýbala jej slanosť. Aj keď bola mojím favoritom, chuťovo by som ju zaradil na tretie miesto.

Možno to je aj tým, že som ešte nikdy predtým nejedol studenú praženicu, ktorá chutí inak ako teplá. Najviac mi však chutil Bolonský, no celkovo ma prekvapila sviežosť týchto sendvičov. Myslel som si, že budú chutiť umelo ako väčšina jedál z benzínky.”

Kristína

„Praženicový sendvič, od ktorého som čakala najviac, mi nakoniec chutil najmenej. Najviac ma oslovil Hummus s kombináciou sušených paradajok, mrkvy a reďkovky. Na pohľad tieto sendviče pôsobia suchšie, no v skutočnosti sú lahodné a plné zeleniny. 

Nie som vegetarián, no myslím, že tieto sendviče sú výbornou alternatívou na teplé jarné a letné dni. Ani jeden sendvič ma nesklamal, akurát do Praženice by som dala trochu viac soli.”

Michal

„Vôbec nechutia ako vegánske, no neviem sa rozhodnúť medzi Bolonským a Praženicou, pretože oba boli výborné. Praženica chutila úplne ako so skutočnými vajíčkami. 

Ak by som si mal vybrať medzi týmito sendvičmi a čerstvou bagetou či slaným croissantom, idem jednoznačne do týchto. Chválim aj chuť chleba, ktorý nie je vôbec suchý, ako zvykne byť.”

René

„Najlepšie hodnotím Bolonský. Na jeho chuti ma prekvapilo, že je šťavnatý a má prenikavú sviežu chuť.

Ponuka rastlinných vegánskych jedál je na pumpách nulová, takže sa teším, že si konečne budem môcť kúpiť na ceste z Bratislavy do Košíc aj niečo iné ako sladký croissant alebo šalát.”

Rastlinné sendviče Sunshine Vege Hummus, Bolonský a Praženica môžete ochutnať aj vy. Nájdete ich v sieti predajní Milk Agro, LABAŠ, KOMFOS, GVP, vo vybraných predajniach siete COOP, Terno a Kraj potravín a, samozrejme, u nás v predajni GROTTO v Bartošovej Lehôtke

Zoznam predajných miest sa však neustále rozširuje, preto ho pravidelne aktualizujeme na našej webstránke.

rastlinne sendvice sunshine vege grotto