Fast food neznamená nezdravé jedlo. Dôkazom sú nové vegánske a vegetariánske snacky od Grotto

Priveľa tukov a cholesterolu, nezdravá príprava v oleji či množstvo rôznych ochucovadiel a soli. To sú najčastejšie príčiny, pre ktoré by ste sa podľa odborníkov mali vyhýbať jedlám z rýchleho občerstvenia.

Musia byť ale ​​„rýchle“ jedlá naozaj také nezdravé?

Množstvo predovšetkým mladých ľudí dnes už uprednostňuje zdravšie varianty jedál a svoje stravovacie návyky postupne menia s cieľom mať zdravší životný štýl alebo znižovať negatívny dopad na životné prostredie. 

Dôkazom toho je prieskum od Packaged Facts, ktorý poukazuje na to, že medzi mladými dospelými Američanmi je flexitariánstvo na vzostupe. Tento typ stravovania spočíva v tom, že ľudia pridávajú do jedálnička viac vegánskych a vegetariánskych pokrmov a súčasne obmedzujú množstvo skonzumovaného mäsa. 

Aj my v Grotto ideme tomuto trendu naproti. V ponuke už aktuálne nájdete deväť vegánskych a vegetariánskych výrobkov.

Klasické biele pečivo sme vymenili za špaldové, v prípade sendvičov je náhradou proteínový chlieb. 

Okrem zdravšieho pečiva všetky výrobky spája aj to, že obsahujú výdatnú porciu zeleniny a kvalitné tofu výrobky od Luntera či zdravšie alternatívy mäsa od Garden Gourmet.

Hummus bagetka

 

spaldova hummus bagetka od grotto

Recept na túto bagetku sme vyladili tak, že ulahodí aj ľuďom, ktorí bežne vegánsku stravu nevyhľadávajú.

Základ bagetky tvorí špaldové pečivo v kombinácii s lahodným tahini hummusom od Luntera a  jeho tofu na gril s príchuťou sweet chilli, ktoré bagetke dodáva jemne pikantný nádych. 

Spoločne s valeriánom, mrkvou, reďkovkou a sušenými paradajkami vás bagetka načisto ohúri svojou šťavnatou náplňou a, samozrejme, pôžitkom z plnej chuti.

Nenechajte sa zmiasť názvom. Hummus je v skutočnosti veľký mňamus!

Šťavnaté rezančeky

spaldova bagetka stavnate rezanceky od Grotto

Hoci neobsahujú mäso, chutia rovnako lahodne ako tie kuracie. Sú jemné, krehké a doslova sa rozplývajú na jazyku. Reč je o skvelých vegetariánskych rezančekoch od Garden Gourmet.

Doprajte si ich v nadýchanej špaldovej bagete. V spojení s rímskym šalátom, paradajkou a tatarským dresingom bez majonézy vás čaká dobrota, ktorej len tak neodoláte.

Pikantné rezančeky

spaldova bagetka pikantne rezanceky od Grotto

Túto šťavnatú, sviežu, no jemne pálivú bagetu sme taktiež naplnili vegánskymi rezančekmi Garden Gourmet, ktoré sú bohaté na rastlinné bielkoviny, takže vášmu telu dodajú množstvo potrebnej energie.

Výrazný chuťový pôžitok dotvára náš pikantný dresing a sviežosť zase pór, čínska kapusta a čerstvý šalát. 

Zahryznite sa, aby ste sa sami presvedčili o dokonale vyladenej chuti, ktorá zaručene uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov.

Krehké nugetky

spaldova bagetka krehke nugetky od Grotto

V tejto bagetke nenájdete nič, z čoho môžete mať výčitky. Získa si vás najmä tým, že je veľmi ľahká a zároveň sýta, takže výborne padne pred náročnejším výkonom. 

Špaldové pečivo sme naplnili chrumkavými nugetkami, ktoré sú na nerozoznanie od kuracích, avšak sú 100 % vegánske.

Spojenie s čerstvým šalátom a červenou paprikou dotvára sviežu lahodnú chuť. Celý pôžitok podčiarkuje a umocňuje zdravý tatarsky dresing bez majonézy.

Syrová s plesňovým syrom

spaldova bagetka syrova s plesnovym syrom od Grotto

Máte radi syr? Zbystrite pozornosť, lebo pri tejto bagetke si prídete na svoje. Chutné špaldové pečivo sme na prasknute naplnili poriadnou porciou tvrdého plátkového syra a syra s bielou ušľachtilou plesňou typu camembert.

 Pre dokonalú chuť sme do bagety pridali aj kremžský dresing, varené vajíčko a cherry paradajky. Pôžitok z plnej chuti zaručený.

Rastlinný rezník

spaldova bagetka rastlinny reznik od Grotto

Zahryznite sa do bagetky, ktorú sme naplnili šťavnatým a lahodne jemným sójovým rezníkom od Garden Gourmet. 

Sójový rezeň je bohatým zdrojom vlákniny a obsahuje rastlinné bielkoviny. Je tak výbornou voľbou pre každého, kto si síce rád dopraje, no zároveň by sa chcel stravovať zdravšie.

Pre ešte lahodnejšiu chuť sme k nemu pridali tatársky dresing bez majonézy, šalát a červenú papriku.

Raňajková

ranajkova bagetka spaldova od Grotto

Prepáčte, ak touto bagetkou narušíme vaše stravovacie návyky. Vďaka plnej vyváženej chuti hrozí, že praženicu si nebudete dávať už len na raňajky.

Garantujeme vám, že rozdiel medzi vajíčkovou a rastlinnou praženicou nerozoznáte. 

Okrem vynikajúcej rastlinnej praženice a lahodnej krémovej nátierky od Luntera sme bagetku dochutili ešte aj čerstvou zeleninkou. Táto kombinácia z bagetky robí vynikajúci (nielen) raňajkový snack.

Desiatový sendvič 

desiatovy sendvic od Grotto

Rastlinná praženica je základnou ingredienciou aj jedného zo sendvičov Sunshine Vege od Grotto.

Lunter Tofu praženica a Lunter Tofu krémová nátierka natural v chutnom bielkovinovom chlebe tvoria samy osebe skvelú kombináciu. 

A keď k tomu pridáte ešte čerstvú uhorku a reďkovku, chrumkavý rímsky šalát, trošku soli a korenia, vznikne z toho vynikajúci a ľahký sendvič, ktorý si budete môcť smelo dopriať kedykoľvek počas dňa.

Hummus sendvič

hummus sendvic od Grotto

V tomto prípade tvorí základ sendviča bielkovinový chlieb spolu s Lunter Tofu tahini hummusom a Lunter Tofu na gril s príchuťou sweet chilli. 

Lahodný chuťový pôžitok dotvára strúhaná mrkva, reďkovka a sušené paradajky.

Jediné, čo v zložení aj tohto Sunshine Vege sendviča chýba, sú škodlivé éčka. Veríme, že tie nikomu chýbať nebudú.

Kde si ich kúpite?

Po špaldové bagetky si môžete prísť do vybraných prevádzok obchodov COOP, TERNO, Kaufland, na čerpacie stanice OMV a k menším lokálnym predajcom.

V týchto obchodoch rovnako nájdete aj rastlinné sendviče Sunshine Vege.

No a tie najčerstvejšie, samozrejme, nájdete v podnikovej predajni Grotto v Bartošovej Lehôtke. Príďte si po pôžitok z plnej chuti, tešíme sa na vás.