S príchuťou pandémie i nových výziev. Aký bol rok 2020 v Grotto?

Nové chute

Minulý rok sme na pulty uviedli niekoľko noviniek. Už dlhšie sme z vašej strany registrovali požiadavku na chutnú bagetu aj pre vegetariánov. Požiadavky našich zákazníkov nám nikdy nie sú ľahostajné, a preto sme reagovali zostavením bezmäsitej syrovej bagety.

Špaldové pečivo sme naplnili poctivým slovenským tvrdým a plesňovým syrom. Jemnú smotanovú chuť syrov dopĺňa kremžský dresing a vajíčko a cherry paradajky. 

bagety-grotto

Ďalšou novinkou, ktorú sme nedávno uviedli na trh je bageta so zemiakovým šalátom. Kombinácia poriadnej dávky zemiakového šalátu, malokarpatskej salámy a kyslej uhorky prináša nielen explóziu chutí, ale zaručene zasýti aj tých najväčších hladošov.

grotto bageta zemiakovy salat

Portfólio výrobkov sme rozšírili aj o raňajkový sendvič, ktorý je zostavený tak, aby vás ráno výdatne posilnil a nakopol do nového dňa. Obsahuje poriadnu dávku bielkovín vďaka spojeniu tofu praženice, pečenej slaninky a prírodného syra v bielom touste.

grotto ranajkovy sendvic

Poslednou horúcou novinkou je panini s trhaným bravčovým mäsom. Jeho vývoj sme dokončili len nedávno, a tak ho už čoskoro nájdete na pultoch.

Bravčové je vďaka príprave „sous-vide” vo vnútri jemné a pritom má na povrchu chrumkavú kôrku. K tomu prirátajme nastrúhaný cheddar, BBQ omáčku a pečenú slaninku a výsledkom je skutočná lahôdka pre všetkých milovníkov šťavnatého mäska.

grotto panini trhane maso

Pomoc v čase pandémie

Pandémia koronavírusu minulý rok priniesla do našich životov mnohé výzvy a obmedzenia. Zároveň však prispela k väčšej súdržnosti a spolupatričnosti ľudí. Obrovské ďakujem patrí všetkým zdravotníkom, armáde, policajtom, hasičom, mestám, obciam a všetkým, ktorí pridali pomocnú ruku k dielu.

Aby sme neostali len pri slovách, v Grotto sme sa rozhodli prispieť svojou trochou a týmto pracovitým a odvážnym ľuďom v prvej línii spestriť jedálny lístok čerstvými bagetami.

Lahôdky Grotto tak putovali do viacerých nemocníc, domova dôchodcov, riaditeľstva policajného zboru či zdravotníckemu personálu, ktorý pomáhal zabezpečiť celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska.

Energia pre kultúru a šport

V dôsledku pandémie bol uplynulý rok náročný snáď pre každého, obzvlášť však pre oblasť kultúry a športu. Zrušené či odložené podujatia nás pripravili nielen o kultúrne vyžite, ale pre mnohých umelcov a športovcov znamenali aj stratu živobytia a existenčné problémy.

Na kultúru a šport nedáme dopustiť, a preto podporujeme viacero podujatí – najmä tých, ktoré sa konajú v našom okolí.

grotto kordicky extrem

grotto kordicky extrem

Energiu sme našimi výrobkami stihli dobiť ešte v lete účastníkom preteku Kordický extrém. Chutné občerstvenie či finančný príspevok poputovali aj na najznámejší slovenský festival humoru a satiry Kremnické gagy.

grotto kremnicke gagy

Grottoviny, novinky vo výrobe a ďalšie plány

Minulý rok sme naštartovali iniciatívu nielen vo vývoji nových výrobkov a vylepšení receptúr existujúcich výrobkov. Viacero aktivít sme rozbehli aj v online priestore.

Na našej facebookovej stránke a novom blogu Grottoviny vám pravidelne prinášame nové recepty, tipy na zaujímavé jedlá či miesta a informujeme vás o aktuálnych chuťových novinkách.

grottoviny

Vašu priazeň si získali najmä recepty, ktoré dlhodobo patria medzi najčítanejšie články na našom blogu. Medzi top tromi článkami, ktoré vás v minulom roku zaujali najviac, bol recept na vychýrený andalúzsky dresing, kreatívne a netradičné poňatia chlebíka vo vajíčku či najlepšie spôsoby prípravy vajíčok.

grotto social

Na našej facebookovej stránke ste si obľúbili najmä rôzne súťaže, hádanky a doplňovačky. Vyskúšali ste si napríklad pomenovať vlastnú bagetu a dostali sme od vás neuveriteľných 145 originálnych názvov. Mimoriadnu odozvu mal aj Ottov hladolam, v rámci ktorého nám správnu odpoveď zaslalo viac ako 40 z vás.

grotto social 2

V novembri prebehol v našej firme aj certifikačný audit spoločnosťou SGS Slovakia s medzinárodnou účasťou audítora z Maďarska, v ktorom sme uspeli a získali sme tak certifikát IFS (International Food Standard – Medzinárodná potravinová norma).

Certifikát je potvrdením toho, že pri výrobe garantujeme vysokú kvalitu a bezpečnosť potravín, dodržiavanie legislatívnych požiadaviek a systému manažérstva kvality potravín.

grotto certifikat sgs ifs

Grotto 2021

Aj v budúcom roku plánujeme množstvo ďalších aktivít, ktoré povedú k ešte väčšiemu skvalitneniu našich výrobkov, či už z pohľadu surovín alebo samotného pečiva. 

Nateraz toho neprezradíme veľa, no môžete sa tešiť na niekoľko noviniek, ktoré sme pripravili v spolupráci s vychyteným slovenským kuchárom Michalom Kordošom, ktorý svojho času pracoval aj v najlepšej reštaurácii sveta a na Slovensku patrí v oblasti gastronómie k špičke.

grotto michal kordos
V roku 2021 sa môžete tešiť na niekoľko noviniek, ktoré pre vás pripravujeme so známym kuchárom Michalom Kordošom. Zdroj: kordos.sk

Či už si naše výrobky vychutnávate v práci, na cestách alebo doma, v novom roku vám prajeme mnoho gurmánskych a snáď už aj cestovateľských zážitkov. Jednoducho povedané, nech máte rok 2021 presne podľa vašej chuti.