S bagetou po Slovensku: Kam za športom či zábavou s príchuťou Grotto?

Leto nie je len o výletoch a dovolenkách, ale aj festivaloch a športových akciách. Niektoré z nich podporujeme aj my v Grotto. Na ktorých z nich sa v auguste uvidíme?

Festival Atmosféra (6. – 8. 8. 2021)

Víkendový festival so skutočne príznačným názvom. Ruku na srdce, kto by odolal atmosfére lúky uprostred lesov a viníc v Hontianskych Nemciach?

Miesto festivalu má silného ducha, no nezaostáva ani hudobným a sprievodným programom s súťažami. Napríklad aj o nové vegánske sendviče Sunshine Vege od Grotto.

Návštevníci sa počas najbližšieho víkendu môžu tešiť na rôznych slovenských hudobníkov a kapely ako Para, Chiki Liki Tu-A, Le Payaco, Modré Hory so živou kapelou či Martin Geišberg s kapelou Balkansambel.

Že je Atmosféra skutočne lákavou akciou, svedčí aj to, že síce obmedzenú, no maximálnu kapacitu, ľudia stihli vypredať ešte pred víkendom.

festival Atmosfera
Zdroj: Pavel Kudiváni via Facebook.com/FestivalAtmosfera

Nepodarilo sa vám uchmatnúť niektorý z 1000 lístkov? Jedným okom sledujte udalosť na Facebooku, možno sa na vás usmeje šťastie, keď sa niektorí z majiteľov lístka nebudú môcť zúčastniť.

festival Atmosfera
Zdroj: Pavel Kudiváni via Facebook.com/FestivalAtmosfera

Donovalský drapák (7. 8. 2021)

Podobne malebné prostredie, no celkom iný typ zábavy nájdete v sobotu na Donovaloch. Práve v lesoch a kopcoch v ich okolí budú horskí cyklisti a bežci súťažiť počas deviateho ročníka Donovalského drapáka.

Na trasách s dĺžkou 25 a 50 km si zmerajú sily horské cyklistky a cyklisti všetkých vekových kategórií. A to aj tí najmenší, pre ktorých organizátori pripravili trate od 500 metrov do 3 km.

Donovalsky drapak
Zdroj: Donovalský drapák

Horské bežkyne a bežci zase budú musieť prekonať 10 a 20 km trať po turistických cestičkách na rozmedzí Veľkej Fatry a Nízkych Tatier. Na všetkých účastníkov, samozrejme, v cieli čaká výdatná Grotto bageta

No či už sa pretekov zúčastníte súťažne, alebo ako divák, budete môcť vyskúšať aj najnovšie modely cyklistických a bežeckých značiek. 

Nemčiansky beh (8. 8. 2021)

V prípade, že nechcete pokúšať vaše fyzické limity na donovalských terénoch, presuňte sa o kúsok nižšie smerom k Banskej Bystrici. V obci Nemce na úpätí Nízkych Tatier sa totiž koná krosový Nemčiansky beh.

Na 9,7 km trase bude pre bežcov zadosťučinením malebná príroda pod Panským dielom, cez ktoré Nemčiansky beh povedie.

Účastníkov v cieli na námestí v Nemciach po necelých 10 kilometroch isto poteší okrem vecných cien tombola aj občerstvenie od Grotto.

Nemciansky beh
Zdroj: ADRIM Nemčiansky Beh

A čo deti? Tie staršie ako 13 rokov si preveria bežecké schopnosti na 3,5 km trati. Bližšie informácie o terénnom behu nájdete na facebookovej stránke. A poponáhľajte sa, kapacita súťažiacich sa rýchlo napĺňa.

Od Tatier k Dunaju (14. – 15. 8. 2021)

Máte okolo seba partiu dobrodružných ľudí, ktorí radi behajú alebo len radi prekonávajú samých seba? Presne pre vás je potom štafetový beh Od Tatier k Dunaju.

Názov akcia nevznikol len tak. Bežci totižto musia prekonať 345 km dlhú trasu z Demänovskej doliny na nábrežie Dunaja v Bratislave. A keď chcú pomýšľať na víťazstvo, musia bežať dňom i nocou. Našťastie na to nebudú sami, ale o prvenstvo zabojujú v šesť-, deväť- alebo 12-členných tímoch.

Necítite sa na toľkú porciu kilometrov? Nevadí. Akciu priamo na trati môžete absolvovať aj v pozícii dobrovoľníka či dokonca šoféra sprievodného vozidla jednotlivých tímov.

Chcete prísť bežcov podporiť, no neviete, kedy a na akých miestach?  To zistíte v tomto podrobnom pláne.

Kremnické gagy (26. – 29. 8. 2021)

Vždy sa radi zabavíte na humorných scénkach a satirických dialógoch? Tak to vám isto nemusíme bližšie predstavovať festival plný kultivovanej zábavy s názvom Kremnické Gagy.

Počas posledného augustového víkendu od 26. do 29. augusta sa v centre Kremnice na jubilejnom 40. ročníku festivalu môžete tešiť na hrané aj bábkové divadlá, koncerty, výstavy, workshopy, čítania a veľa ďalších bodov programu spolu príjemnou a uvoľnenou atmosférou.

Na jedinečnej udalosti európskeho významu, ktorej hrdým partnerom je aj Grotto, sa tento rok ukážu umelci ako Božidara Turzonovová, Kristína Tormová, Juraj Kemka, Jozef Vajda, Ady Hajdu a mnohých ďalších.

Ak ešte nemáte plány na koniec letných prázdnin a radi by ste vyrazili za zábavou, už viete, že najviac jej nájdete počas štyroch augustových dní v Kremnici

Pedálovník (28. 8. 2021)​

Pre všetkých, ktorí namiesto spoločenských akcií preferujú ticho v prírode, je jednodňová akcia Pedálovník ako stvorená.

Pedalovnik
Zdroj: Divina Racing Team

Nesúťažný maratón, na ktorom si okrem behu a bicyklovania precvičíte aj vaše orientačné schopnosti. Maratón, kde nezáleží, v akom tempe trasu v prostredí Malej Fatry zdoláte. Víťazom je totiž každý, kto prejde aspoň dvomi kontrolnými stanovišťami.

Celkovo ich je na 100 km trati osem, pričom štart aj cieľ bude pre bežcov, turistov a cyklistov vo Varíne pri Strečne. A tam, samozrejme, na nich počká občerstvenie plné chuti od Grotto.

 


Titulná foto: Pavel Kudiváni via Facebook.com/FestivalAtmosfera