Tri recepty na jarnú grilovačku

Koriandrový Feta šalát s limetkovým melónom 

Sladké šťavnaté kúsky vodného melónu premiešané s fetou, koriandrom a limetkovým dresingom robia tento letný šalát dokonalým na grilovačku.

Suroviny:

  • 1 malý červený melón
  • 1/2 malej červenej cibule
  • 1/3 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1/2 šálky čerstvej limetkovej šťavy
  • soľ 
  • čerstvé mleté čierne korenie
  • syr feta
  • 1/4 šálky čerstvého koriandra

Postup:

  1. Nakrájanú červenú cibuľu namočíme asi na 5 minút do studenej vody, potom scedíme a osušíme. To nám pomôže zbaviť sa cibuľu štipľavej chuti.
  2. Zmiešame olej, limetkovú šťavu, soľ a korenie v nádobe s uzáverom a pretrepeme.
  3. Pridáme nakrájaný melón do šalátovej misy alebo plytkého servírovacieho taniera. Na vrch dáme rozdrobenú fetu a ozdobíme červenou cibuľou a koriandrom. Na záver pridáme limetkový dresing a premiešame.

Trenčianske Teplice 

Zdroj: https://www.eatwell101.com

Grilovaná kukurica s čili a limetkou

Kto z nás nemiluje kukuricu?  Čo tak si ju ozvláštniť a pripraviť netradične.

Suroviny

  • 4 klasy kukurice
  • 1/2 šálky sladkej čili omáčky
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 1 polievková lyžica sriracha omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z 2 limetiek

Postup:

  1.  Na začiatok si pripravíme si chilli limetkové maslo. V strednej miske zmiešame chilli omáčku, maslo, Sriracha omáčku, cesnak, limetkovú šťavu a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  2. Ugrilujeme si kukuricu, ktorú otáčame každé 2 minúty. Počas grilovania ju budeme polievať trochou čili limetkového masla, kým nezmäkne a nezhorí približne 10 až 15 minút.
  3. Ugrilovanú kukuricu ochutíme ďalším čili limetkovým maslom. Na záver môžeme ozdobiť koriandrom a plátkami  čili. Podávame ihneď, aby vynikla jej dokonalá chuťTrenčianske Teplice 

Zdroj: https://www.eatwell101.com

Špízy z grilovaných kuracích pŕs

Tieto najlepšie grilované kuracie špízy sú vyrobené z marinovaného kuriatka a sú podávané s chrumkavou špargľou. Táto verzia receptu obsahuje pikantnú a slanú marinádu.

Suroviny

  • 3 vykostené kuracie prsia bez kože
  • 2 zväzky špargle
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 2 lyžičky granulovaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica omáčky, voliteľné (použili sme Sriracha)
  • 1/2 šálky (125 ml) sójovej omáčky
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čerstvého mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 lyžica mletej petržlenovej vňate
  • drvené vločky červenej čili papričky (voliteľné)
  • plátky citróna (ozdoba)

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na 1-palcové kúsky. V šalátovej miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, srirachu, citrónovú šťavu, mletý cesnak a dochutíme soľou, korením a cibuľovým práškom. Odložíme si polovicu omáčky a kúsky kuraťa marinujeme vo zvyšnej omáčke. Necháme odležať cez noc v chladničke.
  2. Špargľu umyjeme a odrežeme konce špargle, potom ich blanšírujte vo vriacej vode na 2 minúty. Po blanšírovaní ich namočíme do ľadovej vody. Takto sa špargľa na grile upečie rýchlejšie a rovnomerne (Ak máte chudú špargľu, tento krok môžete vynechať.
  3. Štyri alebo päť kúskov kuracieho mäsa nakrájaného na kocky navlečieme na kovový špíz. A opakujeme podľa potreby.
  4. Mäsko si dáme na gril a počas grilovania kura potierame olivovým olejom. Na gril pridáme špargľu a grilujeme, kým na mäse a špargli neuvidíme pekné zuhoľnatené stopy.
  5. Ugrilované kuracie špízy a špargľu môžeme podávať posypané lupienkami červenej čili papričky, petržlenovou vňaťou, plátkami citróna a omáčkou z kroku 1. 

Trenčianske Teplice 

Zdroj: https://www.eatwell101.com

Ľadový čaj 

  • 1 šálka (200 g) kryštálového cukru
  • 4/5 šálky (200 ml) vody
  • 6 balíčkov čaju (podľa vlastného výberu)
  • 1 granátové jablko
  • 220 g čučoriedok
  • 220 g jahôd
  • jedna hrsť lístkov mäty
  • perlivá alebo neperlivá voda
  • kocky ľadu
  1. Privedieme vodu do varu, pridáme čajové vrecúška a varíme na miernom ohni 10 minút. Pridáme cukor a privedieme späť do varu a varíme 2 minúty. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky minimálne na jednu hodinu.
  2. Medzitým si môžeme pripraviť granátové jablko a jahody.
  3. Do veľkého džbánu pridáme čučoriedky, jahody, granátové jablko a lístky mäty. Zalejeme čajovým sirupom, pridáme kocky ľadu a doplníme po vrch perlivou alebo neperlivou vodou. Podávame veľmi studené s lyžicou ovocia v každom pohári.

Trenčianske Teplice 

Zdroj: https://www.eatwell101.com

Ak k vám príde nečakaná navšteva GROTTO produkty Vás zachránia.