Kam s deťmi na výlet? Tipy na výlety s deťmi po celom Slovensku

Či už hľadáte vzdelávacie, dobrodružné alebo jednoducho zábavné aktivity, naša krajina ponúka množstvo možností. Prečítajte si naše užitočné tipy a užite si nezabudnuteľné chvíle so svojimi najmenšími.

 

1. ZOO Bratislava

Bratislavská Zoo je bezpochyby jedno z najviac navštevovanými miestami s deťmi. Poteší ich viac ako tisíc zvierat z takmer 180 druhov a množstvo atrakcií.

V období od mája do septembra vám zoologická záhrada obohatí víkendové návštevy o komentované kŕmenie, ktoré vám ponúkne zážitok, ktorý vám ešte viac priblíži podmanivý svet zvierat. Atmosféra je obzvlášť živá najmä počas Medzinárodného dňa detí.

Zdroj: www.zoobratislava.sk

2. Chodník korunami stromov Bachledka

Ak ste v rodine milovníci prírody, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline stojí za navštívenie. Nachádza sa v Pieninskom národnom parku a ponúka úchvatné výhľady a radosť z chôdze vysoko nad zemou. Vašim deťom prospeje nielen objatie prírody ale aj dlhá chôdza, kde si môžu vybiť svoju energiu.

Zdroj: www.chodnikkorunamistromov.sk

3. Bojnický zámok

 Vstúpte do rozprávky na Bojnickom zámku. Tento krásne zrekonštruovaný zámok určite podnieti fantáziu vašich malých princov a princezien. Spojte návštevu s výletom do neďalekej zoo a urobte si z toho celodenný výlet s rodinou.

Zdroj: www.instagram.com/bojnicecastle

4. AquaCity Poprad 

Keď letné teploty stúpajú, schlaďte sa v AquaCity Poprad. Tento vodný park je zábavný pre všetky vekové kategórie s rôznymi vnútornými a vonkajšími bazénmi, vzrušujúcimi tobogánmi a podmanivou laserovou show, na ktorú Vaše deti určite nezabudnú.

Zdroj: www.aquacity.sk

5. Národný park Slovenský raj

Pre dávku prírody zoberte svoje deti na turistiku do Národného parku Slovenský raj. Vyberte si z menej namáhavých trás pre pohodový deň medzi úchvatnými prírodnými krásami Slovenska.

Zdroj: www.npslovenskyraj.sk

6. Košická detská železnica 

Všetci nastúpte na skvelú jazdu na Košickej detskej železnici! Táto pôvabná úzkokoľajka ponúka jedinečný zážitok, pretože ju obsluhujú deti pod dohľadom dospelých.

Zdroj: www.detskazeleznica.sk

7. Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti v Bratislave

Aby ste podporili umelecké sklony svojich detí, návšteva Bibiany je nevyhnutnosťou. Toto múzeum, ktoré sa venuje propagácii umeleckých zážitkov pre deti, hostí rôzne výstavy, divadelné predstavenia a praktické workshopy.

Zdroj: www.facebook.com/bibiana.bratislava

8. Zámok Smolenice

Zámok Smolenice, miesto ako z rozprávky, organizuje počas leta pre deti množstvo aktivít, vrátane historických hier a remesiel. Užijú si deň praktického učenia a nápaditej hry.

Zdroj: www.smolenice.com/navstevnik/turistika/smolenicky-zamok/

9. Science Center Aurelium

Pre zvedavé mladé mysle môže výlet do Science Center Aurelium v Bratislave ponúknuť zábavný vzdelávací zážitok. Vďaka množstvu interaktívnych exponátov sa vaše deti môžu učiť a zároveň sa skvele zabaviť.

Zdroj: www.aurelium.sk

10. Spišský hrad

 Spišský hrad, jeden z najväčších hradných komplexov v strednej Európe, poskytuje vašim deťom fantastickú príležitosť ponoriť sa do histórie. Budú sa tešiť na objavovanie areálu a šantenie v tomto úžasnom mieste vzbudí ich predstavivosť.

Zdroj: www.unesconadosah.sk/lokalita-spissky-hrad

Nezabudnite aj na brušká!

Pamätajte však pri Vašich dobrodružstvách aj na to, že udržať vaše deti nabité energiou a energiou je rovnako dôležité ako ich zabaviť. To je miesto, kde prichádzajú na rad naše chutné, čerstvo zabalené bagety a sendviče. Pohodlné, prenosné a plné dobrých chutí, je Grotto jedlo tým ideálnym pre rodiny na cestách.

Keď deťom začne škvŕkať bruško uprostred cesty alebo počas prestávky vo vašich denných aktivitách, stačí vytiahnuť naše sendviče. Zaženú hlad a zároveň poskytnú výživu, ktorú potrebujú, aby držali krok s dňom plným prieskumu.

Takže predtým, ako vyrazíte na ďalšiu rodinnú exkurziu, nezabudnite si zbaliť naše dobroty- Sú ideálnym spoločníkom na cesty, vďaka čomu budú brušká vašich detí také šťastné ako budú ich srdcia po nezabudnuteľnom dni strávenom po Slovensku.

Šťastný Deň detí a šťastné letné objavy!