Tipy na jarné výlety po Slovensku

 

Trenčianske Teplice 

Máte chuť vycestovať za relaxom? Lepšie miesto ako kúpele ste si nemohli vybrať. Dokonalé spojenie relaxu so zdravotnými procedúrami, sú to čo vaše telo potrebuje. Kúpeľné mestečko leží v západnej časti Slovenska uprostred 17 km dlhého údolia. Okolité zalesnené stráne a ideálna chránená poloha kúpeľov vytvárajú vhodné podmienky pre celoročnú prevádzku kúpeľov a mnoho voľnočasových aktivít. V kúpeľno mestečku nájdete reštaurácie a kaviarne. Ak milujete prechádzky nevynechajte kúpeľny park s obrovským jazierkom. V ich ponuke nájdete okrem relaxačných pobytov aj zdravotné, ak Vás trápia ťažkosti najvyšší čas na ich návštevu.

Trenčianske Teplice 

Zdroj: https://www.kupele-teplice.sk

Lanový park Tarzania Jasná

Ak máte chuť na jednodňový adrenalínový zážitok. Tarzania Jasná je jasnou voľbou pre dospelých či deti. Vybrať si môžete z dvoch možností obtiažnosti pre dospelých. Modrá je kratšia a ľahšia. Meria 211 metrov. Červená je dlhšia a ťažšia. Meria 320 metrov. Deti majú jednu, univerzálnu obtiažnosť. Dĺžka trasy je 76 cm. 

Ak sa nechcete zbytočne náhliť a užiť si všetky atrakcie, na Tarzaniu si  vyčleňte celý deň.

Tarzánia

Zdroj: https://www.tarzania.sk

Chateau GRAND BARI

Láka vás Toskánsko? Na východe Slovenska sa mu môžete priblížiť. Chateau GRAND BARI v Tokajskej oblasti  vzdáva poctu talianskym vinárom, ktorí v minulosti do malebnej obce Veľká Bara priniesli umenie vinohradníctva. Romantické prebúdzanie sa s výhľadom vinice a slnkom zaliaty región Tokaja. To všetko zažijete na Východnom Slovensku pri dobrom pohári vína. Navštíviť môžete aj vyhliadkovú vežu, ktorá má unikátny tvar dreveného suda a meria 12 metrov. Veža je vďaka svojmu osvetleniu čarovná aj v noci.

Chateau GRAND BARI

Zdroj: https://www.grandbari.sk

Tomášovský výhľad

Turistika počas sviatkov na čerstvom vzduchu? Jeden z najznámejších výhľadov, ktorý je priam lákadlom pre nádherné fotky. Okrem turistiky si pozriete krásnu jarnú prírodu a ako bonus si odnesiete krásne fotky na instagram. Tomášovský výhľad sa nachádza v Slovenskom raji, kde nájdeš množstvo nádherných miest vhodných na turistiku.

Tomašovský výhľad

Zdroj: https://www.npsr.sk

Cesta za veľkonočnou rozprávkou

Na Slovensku máme množstvo hradov a zámkov vybrali sme pre vás dva tipy, ktoré by ste mali vidieť. Dominantou celého regiónu Orava je Oravský hrad, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších na Slovensku. Nachádza sa v obci Oravský Podzámok a preslávil sa vo filmoch a rozprávkach Kráľ Drozdia brada, Sokoliar Tomáš, Láska na vlásku či Upír Nosferatu, ktoré sa tu natáčali. Jedna z jeho zaujímavosti sú tri vstupné brány, ktoré sú prepojené tunelom, pod ktorým sa nachádzajú podzemné chodby. 

Oravský hrad

Zdroj: https://www.oravskemuzeum.sk

Rozprávkový Bojnický zámok, vyhliadková veža a samozrejme aj známa zoologická záhrada sú hlavnými dominantami Bojníc. Ak sa k tomu pridajú aj Bojnické kúpele a kúpeľný park, máte postarané o príjemný program na celý víkend. Ideálna kombinácia rozprávky a relaxu.

Bojnický zámok

Zdroj: https://bojnicecastle.sk

Chmarošský viadukt

V Rozprávkach ešte pokračujeme. Budete sa cítiť ako vo svete Harryho Pottera.  Určite ste už na instagrame videli jednu z najznámejších technických pamiatok na Slovensku, Chmarošský viadukt. Nájdete pri obci Telgárt a je to mimoriadne obľúbená lokalita fotografov. S dĺžkou 113,6 m a výškou 18 m pretína Gregorovu dolinu a je ho vidno z hlavnej cesty smerom z Telgártu na Vernár.

Chmarošský viadukt

Zdroj: https://slovakia.travel

MiniFARMA pri obci Lubina

Na záver Vám odporúčame navštíviť rodinnú farmu, ktorá sa nachádza na západnom Slovensku, je ideálna celodenný výlet s deťmi. Malé aj veľké zvieratká môžete hladkať, kŕmiť a stráviť s nimi toľko času, koľko chcete.

Mini farma

Zdroj: https://www.minifarma.sk

Nezabudnite si na cesty pribaliť bagety GROTTO, ak by ste vyhladli.